Apple

iPhonen korjaus

Applen iPhone on tämän päivän suosituimpia älypuhelimia. Se on myös hinnaltaan skaalan yläpäässä, jonka vuoksi se on myös yksi korjatuimmista puhelimista. Korjaamista iPhonen kohdalla on viimeisimpiä malleja lukuunottamatta helpottanut edullinen LCD-näyttö; esimerkiksi monia Samsungin malleja ei ole kannattavaa korjata kalliin OLED-näytön vuoksi.

iPhone näytön vaihto

Näytön vaihto on ehkä yleisin iPhonelle tehtävä korjaustoimenpide. Puhelimen kulmiin asti ulottuva näytön lasi tekee siitä alttiin rikkoutumiselle. Tämä korostuu etenkin iPhone 6 – ja sitä uudemmissa – malleissa. Korjaus ei kuitenkaan onneksi ole kovin monimutkaista, ja ammattilaiselta se voi hoitua jopa viidessä minuutissa.

iPhone akun vaihto

Näytön vaihdon ohella toinen yleisin korjaustoimenpide on iPhonen akun vaihto. Akun vaihtaminen on näytön vaihtoa yksinkertaisempi ja nopeampi toimenpide, ja ammattilaiselta se hoituu useisiin malleihin parissa minuutissa. Mielikuva iPhonen kiinteästä ja suljetusta rakenteesta on siis harhaanjohtava. Akun vaihtaminen on yleensä ajankohtainen iPhoneen käytöstä riippuen 1-3 vuoden kuluttua laitteen hankkimisesta. Vaihtamalla uuden akun saa usein helposti pari vuotta lisää elinikää jo hieman kulahtaneelle puhelimelle.