Apple

iPhonen korjaus

Applen iPhone on tämän päivän suosituimpia älypuhelimia. Se on myös hinnaltaan skaalan yläpäässä, jonka vuoksi se on myös yksi korjatuimmista puhelimista. Korjaamista iPhonen kohdalla on viimeisimpiä malleja lukuunottamatta helpottanut edullinen LCD-näyttö; esimerkiksi monia Samsungin malleja ei ole kannattavaa korjata kalliin OLED-näytön vuoksi.

Edullinen LCD-näyttö on pitänyt Applen puhelimien korjaamisen hinnan kohtuullisena – lukuunottamatta viimeisimpiä malleja. Onneksi useimmilla puhelimen omistajilla on kuitenkin kotivakuutus, joka useimmiten korvaa puhelimen rikkoutumisen. Jos vahinko sattuu reissussa, kannattaa korvausta koittaa hakea matkavakuutuksen piikkiin, sillä matkavakuutuksessa ei yleensä ole omavastuuosuutta ollenkaan.

iPhone näytön vaihto

Näytön vaihto on ehkä yleisin iPhonelle tehtävä korjaustoimenpide. Puhelimen kulmiin asti ulottuva näytön lasi tekee siitä alttiin rikkoutumiselle. Tämä korostuu etenkin iPhone 6 – ja sitä uudemmissa – malleissa. Korjaus ei kuitenkaan onneksi ole kovin monimutkaista, ja ammattilaiselta se voi hoitua jopa viidessä minuutissa.

Useimpiin iPhone-malleihin näytön vaihtaminen ei ole vaikea operaatio tehdä itsekään, ja korjaamalla puhelimen itse voi säästää huoltokuluissa pienellä vaivalla useita kymmeniä euroja. YouTuben lisäksi korjausohjeita iPhonen kunnostamiseen tee-se-itse -korjaajille tarjoaa mm. Yhdysvaltalainen iFixit.com.

iPhone akun vaihto

Näytön vaihdon ohella toinen yleisin korjaustoimenpide on iPhonen akun vaihto. Akun vaihtaminen on näytön vaihtoa yksinkertaisempi ja nopeampi toimenpide, ja ammattilaiselta se hoituu useisiin malleihin parissa minuutissa. Mielikuva iPhonen kiinteästä ja suljetusta rakenteesta on siis harhaanjohtava. Akun vaihtaminen on yleensä ajankohtainen iPhoneen käytöstä riippuen 1-3 vuoden kuluttua laitteen hankkimisesta. Vaihtamalla uuden akun saa usein helposti pari vuotta lisää elinikää jo hieman kulahtaneelle puhelimelle.

Uusissa iPhone-malleissa akun kunto on helppo tarkastaa puhelimen asetuksista. Katso ohjeet iPhonen akun kunnon tarkistamiseen täältä.

Vaihda akku itse ja säästä!

Akun vaihtaminen iPhoneen ei ole näppäräsormiselle henkilölle kovinkaan vaikeaa, ja taitavalta kaverilta siihen menee aikaa mallista riippuen 2-10 minuuttia. Ei siis ole välttämätöntä viedä laitetta minnekään erikseen huollettavaksi, ja itse tekemällä voi akun vaihdossa myös säästää rahaa jopa kymmeniä euroja.

Tilaa akku ja työkalut täältä:

iPhone 5S akku

iPhone SE akku

iPhone 6 akku

iPhone 6 Plus akku

iPhone 6S akku

iPhone 6S Plus akku

iPhone 7 akku

iPhone 7 Plus akku

iPhone 8 akku

iPhone 8 Plus akku