Samsung

Samsung on nykypäivän älypuhelinmarkkinoiden markkinajohtaja kun katsotaan toimitettujen laitteiden kokonaismäärää. Siinä missä Apple hallinnoi suvereenisti Premium-laitteiden markkinoita, on Samsungilla erittäin vahva jalansija edullisissa ja keskihintaisissa laitteissa. Tätä jalansijaa on kuitenkin alkanut horjuttaa mm. Huawei.

Korjattavuudeltaan Samsungin puhelimet ovat yleisesti ottaen samaa luokkaa kuin Huawein, eli ne vaativat hieman enemmän sorminäppäryyttä kuin iPhonen korjaaminen. Samsungien korjattavuudesta tekee kuitenkin kinkkistä lähes kaikkiin puhelimiin halvimpia malleja lukuunottamatta eksynyt OLED-näyttö. OLED-näytöt ovat myös tarvikevalmistajilla erittäin kalliita verrattuna ”perinteisiin” LCD-näyttöihin, jonka johdosta laitteen korjaaminen on yleensä varsin hintavaa verrattuna muihin merkkeihin, vaikka korjauksen tekisi itsekin.

Näytön vaihtamisen sijaan akun ja takalasin vaihtaminen sujuu Samsungeihin melkolailla samaan tyyliin mitä vaikkapa Huawein puhelimiin. Suurin osa Samsungin nykymalleista noudattaa rakenteeltaan samaa kaavaa kuin Huaweit; lasinen takakansi on liimattu puhelimeen lämmityksellä irtoavalla tarralla, ja se on irroitettava ennen kuin puhelimelle voi tehdä minkäänlaista huoltotoimenpidettä. Takalasin irroittaminen ei kuitenkaan onneksi ole kovin hankala tehtävä; se vaatii laitteen lämmittämistä ja irroittamiseen tarvittavat työkalut.